Familieterapi

Familieterapi har til formål at medvirke til udviklingen af et sundt og naturligt samspil blandt alle familiemedlemmerne.
Der er fokus på, hvordan jeres familie fungerer og, hvad I tænker, I har brug for bliver anderledes.

Pårørende er vigtige mennesker i jeres liv. Er relationen dårlig, kan der være brug for at genoprette en bæredygtig, sund relation. At kunne fungere godt sammen med eks. sine egne forældre, søskende eller andre, har stor betydning for ens livskvalitet.

 

Familieterapien kan både være der hvor der er mindre børn, men også efter børnene er blevet voksne, kan der være "rester" eller forhindringer der gør at man ikke føler det bånd som man gerne vil. Derfor har jeg også arbejdet meget med voksne børn og deres forældre hvor kontakten ikke er som parterne ønsker sig. Dette arbejde er livgivende for parterne og alle bliver mere glade også for hinanden.

Hvad angår børnene vil der være fokus på, at I som forældre kan hjælpe jeres børn med at regulere sig selv. Forstået på den måde, at jeres barn har brug for, at det kan lege, grine og være livfuld, men også, at det kan være stille og roligt, kan koncentrere sig, kan sove og andet. Det har mange børn brug for hjælp til at kunne og jeg hjælper til med, at I som forældre selv kan hjælpe jeres børn med disse reguleringer.

Det er i relationen, barnet udvikler sig - gennem mors og fars kærlige øjne.

Familieterapien foregår oftest i klinikken.